Bedste lydbøger til børn mellem 9 og 12 år

Pige med hovedtelefoner på
Bedste lydbøger til børn mellem 9 og 12 år
Henrik Andersen
-
05/12/2023
-

At lytte til en god historie kan føre børn ind i magiske verdener, lære dem nye ting og inspirere deres fantasi.

Hvis du leder efter den perfekte lydbog til et barn mellem 9 og 12 år, så er du landet det rette sted. Her vil vi anbefale nogle af de bedste lydbøger til børn i denne aldersgruppe.

Harry Potter

Da Harry Potter en dag får et mystisk brev, forandres hans liv for altid. Harry, der har levet det meste af sit liv hos sin ondskabsfulde tante, onkel og fætter, opdager, at han slet ikke er en almindelig dreng. Han er en troldmand, præcis ligesom hans forældre var det!

På sin 11-års fødselsdag får Harry at vide, at han er blevet optaget på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab. Skolen bliver hurtigt Harrys nye hjem, hvor han lærer alt om magi, flyvende koste og farlige drageæg. Men Hogwarts gemmer også på mørke hemmeligheder, og Harry indser snart, at han er midtpunktet i en stor kamp mellem det gode og det onde.

En stor del af Harrys eventyr centrerer sig om den mørke troldmand, der dræbte hans forældre. Trods de mørke temaer i bogen, er historien også fyldt med venskab, eventyr og masser af humor.

Harry Potter lydbog er perfekt for børn, der elsker magi, spænding og venskab. Med sin blanding af eventyr og mystik vil Harry Potter-lydbøgerne uden tvivl fænge og begejstre enhver ung lytter.

Wimpy Kid

Greg Heffley er ikke den typiske skolehelt. Han er faktisk langt fra perfekt, men det gør ham kun mere genkendelig og elskelig for børn. Greg, med sin skarpe sans for humor og hang til skøre eventyr, navigerer igennem livets udfordringer i folkeskolen. Han har ikke altid heldet med sig, og han kommer ofte i klammeri med venner, lærere og selvfølgelig hans irriterende storebror, Rodrick.

“En dag bliver jeg berømt,” siger Greg. Men indtil da har han travlt med at skrive dagbog – eller rettere sagt, en “journal”, fordi dagbøger er for piger! Greg deler sine daglige dramaer, fra pinlige oplevelser i skolen, konflikter med venner, familielivet og alle de fjollede situationer, han ender i.

Wimpy Kid-serien, som i skrivende stund består af 17 lydbøger, bringer smil på læben og giver børnene noget at relatere til. Det gør serien til en favorit blandt både drenge og piger. Serien er især kendt for at appellere til selv dem, der normalt ikke er så begejstrede for at læse.

Hvis dit barn leder efter en serie fyldt med humor, venskab og de mange op- og nedture i folkeskolelivet, så er Wimpy Kid den perfekte lydbogsserie at dykke ned i!

Narnia

Hvis du er på udkig efter gratis lydbøger til børn, kommer du ikke udenom Narnia!

Narnia-serien er en tidløs klassiker, der har fascineret børn og voksne i generationer. Bestående af syv betagende lydbøger, tager denne serie lytteren med på en magisk rejse gennem den mystiske verden af Narnia.

Eventyret begynder med “Troldmandens nevø”, hvor vi bliver introduceret til, hvordan forbindelsen mellem vores verden og Narnia først opstod.

Den anden bog, som mange kender fra filmatiseringerne, er “Løven, heksen og garderobeskabet”. Her følger vi de fire søskende, Peter, Susan, Edmund og Lucy, som ved en tilfældighed opdager en skjult indgang til Narnia gennem en gammel garderobe.

I Narnia møder de et land, der har været fanget i en evig vinter på grund af den onde hvidheks Jadis forbandelse. Da Edmund falder i hendes kløer, ser alt håbløst ud for søskendeflokken. Men redningen kommer i skikkelse af den ædle løve, Aslan, som ikke kun skabte Narnia, men også er dens beskytter. Med hans hjælp begiver børnene sig ud på et fantastisk eventyr for at befri Narnia fra den onde heks.

Narnia-serien fortsætter med fem yderligere lydbøger, der dykker dybere ind i Narnias historie, dens karakterer og de udfordringer, de står overfor. Hver lydbog byder på nye eventyr, udfordringer og lektioner i mod, venskab og retfærdighed. En serie, der uden tvivl vil give børn mellem 9 og 12 år mange timer af ren magi og fordybelse.

Anne fra Grønnebakken

Anne fra Grønnebakken har været en favorit for mange gennem generationer. Med i alt 9 lydbøger i serien, giver historien en dybdegående fortælling om Annes eventyr, drømme og udfordringer.

Lydbøgerne handler om Anne, en drømmende og snaksalig rødhåret pige, som bliver adopteret af det ældre søskendepar, Marilla og Matthew, fra Grønnebakken. Selvom de oprindeligt havde håbet på at adoptere en dreng til at hjælpe på gården, finder de hurtigt ud af, at Anne bringer en særlig form for magi med sig. Hendes livlighed, drømme og konstante snak giver et nyt liv til Grønnebakkens normalt stille liv.

Historien blev først udgivet i 1908, men dens budskaber om venskab, modstand mod fordomme, og vigtigheden af at finde ens plads i verden er stadig lige så relevante i dag, som de var dengang.

Percy Jackson

I Rick Riordans fortryllende verden møder vi Percy Jackson. Han er en tolvårig dreng, der tror, han er ganske almindelig, trods det at han har pulveriseret sin matematiklærer og står overfor udsmidning fra endnu en skole.

Han er en ung fyr, der konstant synes at finde sig selv i besynderlige og ofte farlige situationer. Men årsagen er langt fra almindelig. Percy opdager, at han er halvgud, søn af havguden Poseidon.

Percys eventyr tager en drastisk drejning, da han ankommer til Halvblodslejren, et sommerrefugium for unge som ham, halvguder. Her står han over for den kendsgerning, at den mægtige Zeus lyn er blevet stjålet, og Percy er den primære mistænkte. Sammen med sine venner, herunder den modige Annabeth, begiver Percy sig ud på en farefuld færd tværs over USA for at finde det manglende lyn og bevise sin uskyld.

Rick Riordans bøger om Percy Jackson blander moderne dagligdag med elementer af græsk mytologi på en måde, der både er spændende og oplysende. De er fyldt med action, humor, venskab og lære omkring værdien af mod og integritet.

Hvis du leder efter gode lydbøger til børn, der samtidig er fyldt med spænding og magi, så er Percy Jackson-serien et oplagt bud!

Husk også at de fleste mindre børn elsker gode børnesange.

Copyright 2024 - Pilanto Aps