You are currently viewing Er der en lille ny på vej som du skal synge for?

Er der en lille ny på vej som du skal synge for?

Er det første gang at du skal have et barn, kan det være en god ide at at lære nogle børnesange, som du kan synge for dit barn. Det virker beroligende for barnet at høre sine forældre synge.

Det betyder ikke noget hvilken sang, eller hvor godt det lyder når i synger. Det som betyder noget, er at din stemme bliver blødere og roligere når i synger, og det kan barnet mærke.

Sådan ved du om du har en baby på vej

Før du begynder at lære en hel masse børnesange, bør du nok lige være helt sikker på, at der er et barn på vej. Det kan være svært at tyde helt præcist, om man er gravid eller ej, men der er en række tegn på graviditet, som kan give dig en smule afklaring.

De typiske tegn på graviditet er blandt andet udebleven menstruation, brystspændinger, øget tissetrang, øget træthed, kvalme, spændinger i underlivet og humørsvingninger.

Det er dog meget individuelt, hvornår symptomer på graviditet begynder at vise sig hos den enkelte. Hvis du vil være helt sikker, så tag en graviditetstest, eller besøg din læge.

Hvilken test skal jeg vælge?

Du kan hurtigt og nemt finde en graviditetstest i dit lokale supermarked, hvor du finder forskellige slags tests.

Du kan vælge en traditionel graviditetstest og en tidlig graviditetstest. Den tidlige graviditetstest kan du tage allerede 8 dage efter befrugtningen har fundet sted.

Med den traditionelle graviditetstest kan du teste for graviditet fra den dag du forventer din menstruation. Den traditionelle test er dog mest korrekt i sit resultat.

Babyer og børn elsker at synge

Som nævnt tidligere, så elsker babyer at lytte til deres forældres sangstemmer. Når de så går hen og bliver større, vil de selv begynde at synge med.

Bekendte melodier og sange skaber tryghed for børn, samtidig med, at det udvikler deres sprog og forståelse for musik, rytmer og rim. Musik kan være fyldt med minder, og der er med garanti sange, som du stadig husker fra din egen barndom.

Det er også meget udbredt at synge sange rundt omkring i landets børnehaver og vuggestuer, og sangende de lærer her, vil de også gladelig genkende og synge med på derhjemme.

Sjovt og lærerigt

Når børn lærer at synge med på børnesange, er der også en masse andre lærerige elementer som indgår. Det kan eksempelvis være alfabet-sangen, hvor børnene husker sangen og dermed lærer alfabetet samtidig.

Du kan også lære dit barn nogle fagtesange, som er en sang, hvor børnene skal lave specielle fagter og bevægelser med forskellige dele af kroppen, i løbet af sangen.

Det er sundt for børnene at inddrage deres krop og bevæge sig til musikken, og børnene vil med garanti synes at det bliver endnu sjovere at synge med på sangene.

Lær dit barn at synge med på børnesange

Når du selv har sunget godnat-sangen, eller andre børnesange, nok gange for dit barn, vil de begynde at kunne huske ordene, og synge med.

Det kræver simpelthen bare gentagelser og tålmodighed, at få dit barn med på børnesangene, og indtil da vil de blot nyde at høre på dig synge. Det bliver selvfølgelig også nemmere, i takt med, at dit barns tale udvikler sig.