Køb en sangbog og lær børnene de klassiske sange

Mor og datter der synger
Køb en sangbog og lær børnene de klassiske sange
Henrik Andersen
-
20/07/2022
-

Børn elsker at synge, og de elsker at blive sunget for – især når det er mor eller far, der synger. Derfor er det en god idé at investere i en sangbog, hvor du finder alle de klassiske børnesange, som du bør lære dine børn.

Hvorfor investere i en bog med danske børnesange?

Alle børn elsker sange, og de fleste børnesange er skrevet over simple melodier, som er nemme for børnene at forstå. Det er derfor en god idé at investere i en sangbog med børnesange, så du har en samling over alle de gode klassikere, som du garanteret selv har fået sunget som barn. Du kan købe sangbøger hos CIHA.

En af ulemperne ved en sangbog er, at du skal kunne læse noder, hvis du vil finder ud af, hvordan sangen bliver sunget korrekt. Heldigvis har du altid mulighed for at slå sangen op på nettet, hvor du som udgangspunkt kan finde den i en indspillet version, så du kan høre, hvordan melodien er.

Hvorfor synge børnesange?

Det er en god idé at lære børnene sange i en helt ung alder. Først og fremmest fordi det har en positiv indflydelse på barnet – eksempelvis hvis du synger sangene som godnatsange. Når barnet lægger sig til ro om aftenen, og du begynder at synge en af de klassiske børnesange, vil barnet hurtigere falde i søvn.

Herudover vil de kendte børnesange blive elsket af børnene fra en helt ung alder, når de lærer dem at kende tidligt i livet. På den måde har de også mulighed for at synge med på sangene, når de bliver ældre og begynder i skole. Desuden er de fleste børnesange utroligt nemme at lære at synge for selv de mindste.

Børnesange kan hjælpe barnet med at lære at tale

En børnesang er ikke bare en sang, som lærer barnet at synge. Den kan også have en positiv indflydelse på barnets evne til at tale. Når du synger for barnet, beroliger du barnet, men du lærer også barnet noget om måden, hvorpå man udtaler ord og vendinger – og det kan have en positiv indflydelse på deres sprogegenskaber.

Der er derfor mange gode grunde til, at du bør lære barnet at synge fra en tidlig alder. Det kan være en god idé, hvis barnet har svært ved at tale, men du bør først og fremmest gøre det, fordi det er hyggeligt at synge for dit barn. Når barnet bliver ældre, kan I synge de klassiske børnesange sammen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps