You are currently viewing Tips til dig der gerne vil lære dit barn nogle gode børnesange

Tips til dig der gerne vil lære dit barn nogle gode børnesange

Vil du gerne lære dit barn nogle gode børnesange eller vil du gerne synge for dit barn som en fast del af barnets ”gå i seng” rutine, så kan du få et par tips i denne artikel.

Lær de mest kendte børnesange at kende

Du kan selvfølgelig selv lære de mest kendte børnesange at kende, hvis du ikke allerede kender dem i forvejen.

Du kan være ret sikker på at dit barn eksponeres for sange som Klappe, klappe kage, Jeg gik mig over sø og land, Bro bro brille og mange andre kendte børnesange i børnehaven eller skolen, men det skader jo ikke at du også øver de gode sange med dit barn. En stille og god sang inden sengetid kan ofte også få barnet til at falde til ro, så det efterfølgende er nemmere at falde i søvn.

Find en oversigt over kendte børnesange her, hvor du både kan læse og lære teksten, men også lytte til de forskellige sange.

Bevar dit barns tålmodighed

Børn mister af og til tålmodigheden når man læser og synger for dem, men her er et par gode råd til hvordan du kan undgå at det sker:

  • Nøjes med at synge eller læse få vers af en sang – indtil barnet er klar på mere.
  • Lav det til en daglig rutine at der skal synges inden sengetid, så bliver det nemmere og nemmere, da de fleste børn er bedst til faste rutiner.
  • Forbered barnet på de næste der skal ske i god tid i forvejen.
  • Lad evt. barnet vælge sangbog (og vers) hver dag – og sørg så for at der er noget at vælge mellem.

Køb CD’er og sangbøger

Du kan også lede efter gode sangbøger med børnesange, vuggeviser, sanglege eller købe CD’er eller DVD’er med børnesange på, så i sammen kan fyre en fest af i hjemmet for fuld musik.

En af de mest kendte sangbøger til børn er De små synger, men der findes mange andre sangbøger til børn. Tjek f.eks. udvalget her.

Du kan også vælge at købe CD’er med gode børnesange på, som i kan nyde i fællesskab. Det er også en god måde for både dig og barnet at lære teksterne på, samt en god måde at aktivere barnet på. Se et stort udvalg her.

Spar penge på dine indkøb

Vil du gerne spare penge på dine indkøb, så kan du overveje at skrive det på din indkøbsliste, sammen med børnenes kalendergaver, julegaver og mange andre ting og vente med at købe det hele på en af de store handelsdage, som f.eks. Black Friday.